8 cases i medicinsk etik

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningfagfællebedømt

Standard

8 cases i medicinsk etik. / Di Nucci, Ezio (Redaktør); Jensen, Rasmus Thybo (Redaktør); Knox, Jeanette Bresson Ladegaard (Redaktør).

København : Munksgaard , 2020. 200 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Di Nucci, E, Jensen, RT & Knox, JBL (red) 2020, 8 cases i medicinsk etik. Munksgaard , København.

APA

Di Nucci, E., Jensen, R. T., & Knox, J. B. L. (red.) (2020). 8 cases i medicinsk etik. Munksgaard .

Vancouver

Di Nucci E, (ed.), Jensen RT, (ed.), Knox JBL, (ed.). 8 cases i medicinsk etik. København: Munksgaard , 2020. 200 s.

Author

Di Nucci, Ezio (Redaktør) ; Jensen, Rasmus Thybo (Redaktør) ; Knox, Jeanette Bresson Ladegaard (Redaktør). / 8 cases i medicinsk etik. København : Munksgaard , 2020. 200 s.

Bibtex

@book{781b73d08a844154bf90d4c9ff598a59,
title = "8 cases i medicinsk etik",
abstract = "8 cases i medicinsk etik er en tr{\ae}ningsbog for medicinstuderende og andre sundhedsprofessionelle.I sundhedsv{\ae}senet tr{\ae}ffes der kontinuerligt beslutninger, og enhver beslutning involverer en vurdering baseret p{\aa} v{\ae}rdier og hermed etik. En case er et v{\ae}rkt{\o}j, der giver mulighed for at forestille sig forskellige principielle vinkler og angive pr{\ae}misserne i en argumentation, n{\aa}r man skal tr{\ae}ffe et valg. Bogen pr{\ae}senterer 8 cases, der b{\aa}de tjener som eksempler p{\aa} de komplekse etiske og filosofiske sp{\o}rgsm{\aa}l, der ligger bag medicinsk beslutningstagning, og viser den m{\aa}de, hvorp{\aa} sundhedsydelser konstant udvikler sig gennem teknologisk innovation.Eksempler p{\aa} cases, der optr{\ae}der i bogen, er: den aktuelle praksis med operation af nyf{\o}dte med atypiske k{\o}nskarakteristika (Kapitel 4); forslag om s{\aa}kaldt formodet samtykke i forbindelse med organdonation og brugen af nudging i den sammenh{\ae}ng (Kapitel 5 og 6); brugen af specifikke teknologier s{\aa}som IBM Watson (Kapitel 8) og Sundhedsplatformen (Kapitel 7). Hvert kapitel afsluttes med fem studiesp{\o}rgsm{\aa}l.Bogens hensigt er, at de principper, sondringer, teorier og begreber, som bruges til at analysere de 8 udvalgte cases med, kan overf{\o}res til mange andre cases inden for sundhedsv{\ae}senet og dermed hj{\ae}lpe den sundhedsprofessionelle til at tr{\ae}ffe de rigtige valg i en kompleks hverdag.",
editor = "{Di Nucci}, Ezio and Jensen, {Rasmus Thybo} and Knox, {Jeanette Bresson Ladegaard}",
year = "2020",
language = "Dansk",
isbn = "9788762819702",
publisher = "Munksgaard ",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - 8 cases i medicinsk etik

A2 - Di Nucci, Ezio

A2 - Jensen, Rasmus Thybo

A2 - Knox, Jeanette Bresson Ladegaard

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - 8 cases i medicinsk etik er en træningsbog for medicinstuderende og andre sundhedsprofessionelle.I sundhedsvæsenet træffes der kontinuerligt beslutninger, og enhver beslutning involverer en vurdering baseret på værdier og hermed etik. En case er et værktøj, der giver mulighed for at forestille sig forskellige principielle vinkler og angive præmisserne i en argumentation, når man skal træffe et valg. Bogen præsenterer 8 cases, der både tjener som eksempler på de komplekse etiske og filosofiske spørgsmål, der ligger bag medicinsk beslutningstagning, og viser den måde, hvorpå sundhedsydelser konstant udvikler sig gennem teknologisk innovation.Eksempler på cases, der optræder i bogen, er: den aktuelle praksis med operation af nyfødte med atypiske kønskarakteristika (Kapitel 4); forslag om såkaldt formodet samtykke i forbindelse med organdonation og brugen af nudging i den sammenhæng (Kapitel 5 og 6); brugen af specifikke teknologier såsom IBM Watson (Kapitel 8) og Sundhedsplatformen (Kapitel 7). Hvert kapitel afsluttes med fem studiespørgsmål.Bogens hensigt er, at de principper, sondringer, teorier og begreber, som bruges til at analysere de 8 udvalgte cases med, kan overføres til mange andre cases inden for sundhedsvæsenet og dermed hjælpe den sundhedsprofessionelle til at træffe de rigtige valg i en kompleks hverdag.

AB - 8 cases i medicinsk etik er en træningsbog for medicinstuderende og andre sundhedsprofessionelle.I sundhedsvæsenet træffes der kontinuerligt beslutninger, og enhver beslutning involverer en vurdering baseret på værdier og hermed etik. En case er et værktøj, der giver mulighed for at forestille sig forskellige principielle vinkler og angive præmisserne i en argumentation, når man skal træffe et valg. Bogen præsenterer 8 cases, der både tjener som eksempler på de komplekse etiske og filosofiske spørgsmål, der ligger bag medicinsk beslutningstagning, og viser den måde, hvorpå sundhedsydelser konstant udvikler sig gennem teknologisk innovation.Eksempler på cases, der optræder i bogen, er: den aktuelle praksis med operation af nyfødte med atypiske kønskarakteristika (Kapitel 4); forslag om såkaldt formodet samtykke i forbindelse med organdonation og brugen af nudging i den sammenhæng (Kapitel 5 og 6); brugen af specifikke teknologier såsom IBM Watson (Kapitel 8) og Sundhedsplatformen (Kapitel 7). Hvert kapitel afsluttes med fem studiespørgsmål.Bogens hensigt er, at de principper, sondringer, teorier og begreber, som bruges til at analysere de 8 udvalgte cases med, kan overføres til mange andre cases inden for sundhedsvæsenet og dermed hjælpe den sundhedsprofessionelle til at træffe de rigtige valg i en kompleks hverdag.

UR - https://munksgaard.dk/products/8-cases-i-medicinsk-etik-bog-51284-9788762819702

M3 - Antologi

SN - 9788762819702

BT - 8 cases i medicinsk etik

PB - Munksgaard

CY - København

ER -

ID: 235151792