Sundhedsprofil for region og kommuner 2008

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

Sundhedsprofil for region og kommuner 2008. / Glümer, Charlotte; Hilding-Nørkjær, Helle; Jensen, Helene Nordahl; Jørgensen, Torben; Helms Andreasen, Anne; Ladelund, Steen.

Glostrup, Danmark, 2008. 288 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Glümer, C, Hilding-Nørkjær, H, Jensen, HN, Jørgensen, T, Helms Andreasen, A & Ladelund, S 2008, Sundhedsprofil for region og kommuner 2008. Glostrup, Danmark.

APA

Glümer, C., Hilding-Nørkjær, H., Jensen, H. N., Jørgensen, T., Helms Andreasen, A., & Ladelund, S. (2008). Sundhedsprofil for region og kommuner 2008.

Vancouver

Glümer C, Hilding-Nørkjær H, Jensen HN, Jørgensen T, Helms Andreasen A, Ladelund S. Sundhedsprofil for region og kommuner 2008. Glostrup, Danmark, 2008. 288 s.

Author

Glümer, Charlotte ; Hilding-Nørkjær, Helle ; Jensen, Helene Nordahl ; Jørgensen, Torben ; Helms Andreasen, Anne ; Ladelund, Steen. / Sundhedsprofil for region og kommuner 2008. Glostrup, Danmark, 2008. 288 s.

Bibtex

@book{cb18aa80e89711ddbf70000ea68e967b,
title = "Sundhedsprofil for region og kommuner 2008",
abstract = "Denne f{\o}rste sundhedsprofil for Region Hovedstaden d{\ae}kker samtlige 29 kommuner i regionen og bidrager med detaljeret viden om de voksne borgeres sundhed, sygelighed og sundhedsadf{\ae}rd. Form{\aa}let med sundhedsprofilen er at fungere som et planl{\ae}gningsredskab b{\aa}de for kommuner og region. Sundhedsprofilen besk{\ae}ftiger sig med f{\o}lgende temaer: demografi og sociale forhold, levevilk{\aa}r, sundhedsadf{\ae}rd, generelt helbred, biologiske m{\aa}l og kroniske sygdomme. Et gennemg{\aa}ende tr{\ae}k i sundhedsprofilen er fokus p{\aa} den sociale ulighed i sundhed b{\aa}de p{\aa} individniveau, men ogs{\aa} p{\aa} tv{\ae}rs af kommunerne i Region Hovedstaden. Kommunerne er derfor inddelt i fire kommune socialgrupper p{\aa} baggrund af andel borgere, der er uden for arbejdsmarkedet, andel borgere med kort uddannelse samt gennemsnitlig bruttoindkomst i kommunerne. De forskellige temaer i sundhedsprofilen er belyst med udgangspunkt i henholdsvis data fra de centrale registre samt data fra sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelsen {"}Hvordan har du det?{"} til et tilf{\ae}ldigt udsnit af de 25-79-{\aa}rige borgere i kommunerne i Region Hovedstaden. Sundhedsprofilen er baseret p{\aa} de 1,2 million borgere i Region Hovedstaden, som er 25 {\aa}r eller derover. I alt er der udsendt sp{\o}rgeskemaer til 69.800 borgere i hele regionen, og blandt disse valgte 52,3 % at returnere et udfyldt skema. Der er stor forskel p{\aa} deltagelsesprocenten i de enkelte kommuner. Ved analyse af sp{\o}rgeskemadata er der v{\ae}gtet for non-response og stikpr{\o}vest{\o}rrelse, s{\aa} resultaterne vil v{\ae}re repr{\ae}sentative for hele stikpr{\o}ven og dermed ogs{\aa} for befolkningen i de enkelte kommuner.",
author = "Charlotte Gl{\"u}mer and Helle Hilding-N{\o}rkj{\ae}r and Jensen, {Helene Nordahl} and Torben J{\o}rgensen and {Helms Andreasen}, Anne and Steen Ladelund",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "87-987414-4-6",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Sundhedsprofil for region og kommuner 2008

AU - Glümer, Charlotte

AU - Hilding-Nørkjær, Helle

AU - Jensen, Helene Nordahl

AU - Jørgensen, Torben

AU - Helms Andreasen, Anne

AU - Ladelund, Steen

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Denne første sundhedsprofil for Region Hovedstaden dækker samtlige 29 kommuner i regionen og bidrager med detaljeret viden om de voksne borgeres sundhed, sygelighed og sundhedsadfærd. Formålet med sundhedsprofilen er at fungere som et planlægningsredskab både for kommuner og region. Sundhedsprofilen beskæftiger sig med følgende temaer: demografi og sociale forhold, levevilkår, sundhedsadfærd, generelt helbred, biologiske mål og kroniske sygdomme. Et gennemgående træk i sundhedsprofilen er fokus på den sociale ulighed i sundhed både på individniveau, men også på tværs af kommunerne i Region Hovedstaden. Kommunerne er derfor inddelt i fire kommune socialgrupper på baggrund af andel borgere, der er uden for arbejdsmarkedet, andel borgere med kort uddannelse samt gennemsnitlig bruttoindkomst i kommunerne. De forskellige temaer i sundhedsprofilen er belyst med udgangspunkt i henholdsvis data fra de centrale registre samt data fra spørgeskemaundersøgelsen "Hvordan har du det?" til et tilfældigt udsnit af de 25-79-årige borgere i kommunerne i Region Hovedstaden. Sundhedsprofilen er baseret på de 1,2 million borgere i Region Hovedstaden, som er 25 år eller derover. I alt er der udsendt spørgeskemaer til 69.800 borgere i hele regionen, og blandt disse valgte 52,3 % at returnere et udfyldt skema. Der er stor forskel på deltagelsesprocenten i de enkelte kommuner. Ved analyse af spørgeskemadata er der vægtet for non-response og stikprøvestørrelse, så resultaterne vil være repræsentative for hele stikprøven og dermed også for befolkningen i de enkelte kommuner.

AB - Denne første sundhedsprofil for Region Hovedstaden dækker samtlige 29 kommuner i regionen og bidrager med detaljeret viden om de voksne borgeres sundhed, sygelighed og sundhedsadfærd. Formålet med sundhedsprofilen er at fungere som et planlægningsredskab både for kommuner og region. Sundhedsprofilen beskæftiger sig med følgende temaer: demografi og sociale forhold, levevilkår, sundhedsadfærd, generelt helbred, biologiske mål og kroniske sygdomme. Et gennemgående træk i sundhedsprofilen er fokus på den sociale ulighed i sundhed både på individniveau, men også på tværs af kommunerne i Region Hovedstaden. Kommunerne er derfor inddelt i fire kommune socialgrupper på baggrund af andel borgere, der er uden for arbejdsmarkedet, andel borgere med kort uddannelse samt gennemsnitlig bruttoindkomst i kommunerne. De forskellige temaer i sundhedsprofilen er belyst med udgangspunkt i henholdsvis data fra de centrale registre samt data fra spørgeskemaundersøgelsen "Hvordan har du det?" til et tilfældigt udsnit af de 25-79-årige borgere i kommunerne i Region Hovedstaden. Sundhedsprofilen er baseret på de 1,2 million borgere i Region Hovedstaden, som er 25 år eller derover. I alt er der udsendt spørgeskemaer til 69.800 borgere i hele regionen, og blandt disse valgte 52,3 % at returnere et udfyldt skema. Der er stor forskel på deltagelsesprocenten i de enkelte kommuner. Ved analyse af spørgeskemadata er der vægtet for non-response og stikprøvestørrelse, så resultaterne vil være repræsentative for hele stikprøven og dermed også for befolkningen i de enkelte kommuner.

M3 - Rapport

SN - 87-987414-4-6

BT - Sundhedsprofil for region og kommuner 2008

CY - Glostrup, Danmark

ER -

ID: 9906769