Aftenkonsultation: Fedme - hvad er problemet?

2012 åbnede udstillingen "Fedme – Hvad er problemet?" på Medicinsk Museion. Omdrejningspunktet var den omdiskuterede fedmeoperation Gastric Bypass og den nyeste forskning anno 2012. Inden udstillingen lukker i april gør vi nu status: hvor står fedmeforskningen i dag?

Til årets første Aftenkonsultation giver to forskere deres bud på, hvordan udstillingen ville se ud, hvis vi skulle lave den i dag. Fedmeforsker og professor i epidemiologi Thorkild I. A. Sørensen fortæller om forskningen siden udstillingen åbnede og giver et bud på, hvor fedmeforskningen er på vej hen. Fedme er dog ikke udelukkende et biologisk fænomen men også et kulturelt, og derfor har vi bedt fedmehistoriker og post.doc. i historie Anne Katrine Kleberg Hansen om at sætte udstillingen i et kulturhistorisk perspektiv, så vi kan forstå de skiftende betydninger.

Så kom og se udstillingen for sidste, og måske første, gang og bliv klogere på fedmens historie og fremtid – og om det det overhovedet er et problem?

Efter konsultationen udstedes en recept på et glas, og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i billetprisen.

Medvirkende

Thorkild I. A. Sørensen er fedmeforker og professor i epidemiologi ved Københavns Universitet og har igennem sin karriere været med til at nuancere forståelsen af fedme som en mangel på disciplin, motion og slankekur hos tykke menneske.

Anne Katrine Kleberg Hansen er fedmehistoriker og post.doc. i historie ved Københavns Universitet og har været med til at gøre op med myten om, at fedme før 1900-tallet udelukkende blev anset som et statussymbol.

I år kan du igen købe en fællesbillet (hypokonderbillet) til alle efterårets Aftenkonsultationer – til en stærkt reduceret pris.