21. juni 2024

Professor Lars Bjerrum fra Center for Almen Medicin har modtaget Friederichs mindelegat

Lars Bjerrum, der modtager pris på en scene

Motivationen for, at Lars Bjerrum modtog prisen, er hans enestående bidrag til forskning, uddannelse og kvalitetsforbedring i almen praksis, hvilket har efterladt et varigt indtryk. Hans dedikation til rationel brug af antibiotika og hans lederskab i bekæmpelsen af uhensigtsmæssig antibiotikabrug og resistensudvikling er yderst prisværdig.

Hvert andet år uddeles den nordiske og prestigefulde pris "Magda og Svend Aages Friederichs mindelegat" på 100.000 DKK ved Nordisk Kongres, der i år blev afholdt i Turku, Finland. Kongressen samler hundredvis af læger fra de nordiske lande. Prisen gives for at fremme forskning i almen praksis og uddeles både som en anerkendelse af tidligere arbejde og i forventning om fremtidige bidrag.

”Praktiserende læger står i frontlinjen i kampen mod antimikrobiel resistens. Ved at uddanne patienter og implementere evidensbaserede retningslinjer for diagnostik og behandling af infektioner kan vi nedsætte overforbruget af antibiotika. På sigt kan det forhåbentligt bremse spredningen af resistente bakterier og sikre fremtiden for disse livreddende lægemidler”, siger Lars Bjerrum.

Emner