Ny artikel: Fortællinger om kvinders overgangsalder
I dag, hvor kvinder føler sig mere tilbøjelige til at tale om overgangsalderen, bliver der dannet nye fortællinger – både om overgangsalderen og om det, at ældes som kvinde. Disse forskellige fortællinger afspejler, at overgangsfasen er forskellig fra kvinde til kvinde, og at nogle kvinder oplever mange symptomer, mens andre slet ikke er generet. Nogle fortællinger understreger overgangsalderen som en transformerende periode, der tilbyder muligheder for at tilpasse sig nye livsroller og fremhæver midaldrende og ældre kvinder som personer med kompetence, selvtillid og erfaring. Andre fortællinger centrerer sig om at beskrive kropslige symptomer - primært "klassiske symptomer", især hedeture, men også en bred vifte af fysiske og mentale manifestationer, der kan opstå fra begyndelsen af fyrrerne til slutningen af halvtredserne.
I den nye artikel af Lotte Hvas, speciallæge i almen medicin, dr.med. og tilknyttet Center for Almen Medicin på Københavns Universitet, tager hun udgangspunkt i to årtiers forskning om emnet og siger:
”Vi i sundhedsvæsenet, der er i kontakt med kvinder i denne livsfase, er nødt til at støtte fortællinger, der bidrager til stolthed og styrke, samtidig med at vi modvirker skam og sygeliggøres. Mange kvinder har brug for mere information om, hvad der sker i deres kroppe, og nogle kvinder i overgangsalderen har brug for medicinsk intervention. Overgangsalderen er en naturlig del af en kvindes liv, på godt og ondt, og ikke nødvendigvis noget, der bør behandles som et medicinsk problem. Det er afgørende at bevare historier om, at kompetente midaldrende kvinder er værdifulde aktiver i arbejdsstyrken med fremragende lederpotentiale i stedet for udelukkende at understrege behovene hos dem, der oplever alvorlige symptomer”.