Julie Midtgaard

Julie Midtgaard

Lektor

Jeg er uddannet og autoriseret psykolog (cand.psych). Jeg arbejder som seniorforsker i Uuniversitetshospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning (UCSF) på Rigshospitalet og som lektor på Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.

Primære forskningsområder

Jeg har arbejdet med sundhedsfaglig forskning siden 2001. Mit særlige fokus er og har været på udvikling, tværvidenskabelig evaluering og implementering af interventioner målrettet ændring og fastholdelse af sundhedsadfærd. Specielle interesseområder omfatter rehabilitering, sundhedsfremme og patientrettet forebyggelse på tværs af en række kliniske specialer, herunder onkologi. reumatologi, urologi, psykiatri, fedmekirurgi og obstetrik og gynækologi. Jeg er særlig optaget af ændring og fastholdelse af fysisk aktivitetsadfærd, kønsforskelle og udforskning og understøttelse af den enkeltes oplevelse af eget velvære og velbefindende.

Undervisnings- og vejledningsområder

Sundhedspsykologi, klinisk forskning, kvalitativ sundhedsforskning, træningspsykologi

Aktuel forskning

Aktuelt er jeg særlig interesseret i at udvikle og afprøve pragmatiske (virkelighedsnære) forskningsdesigns, der understøtter generalisering til og anvedelighed af forskningsviden i praksis. Som eksempel kan nævnes FC Prostata, hvor vi undersøger og implementerer klubfodbold som strategi til ændring og fastholdelse af fysisk aktivitet blandt mænd med prostatkræft. 

ID: 918047