AFTENKONSULTATION: RETSMEDICIN

Hjerte med skudhul

Køb billet her.

Retsmedicinere er måske mest kendt som de læger, der i kriminalromaner og TV-serier undersøger mistænkelige dødsfald. Siden 1700-tallet har virkelighedens retsmedicinske læger hjulpet politi og myndigheder med at finde afgørende beviser til retssalenes domafsigelser eller frifindelser. Men faget er meget bredere end det. Retsmedicineren undersøger kroppe – både levende og døde, inden i og uden på – for at finde svar på mange spørgsmål: hvad er dødsårsagen, hvem er barnets far og hvor gammelt er et uledsaget flygtningebarn.

Til denne Aftenkonsultation ser vi nærmere på retsmedicin igennem tiden. Samlingschef Ion Meyer går tæt på museets retsmedicinske samling – hvad er der i samlingen, hvad har den været brugt til og hvordan er den havnet på Medicinsk Museion? Derefter vil retsmediciner og professor Jytte Banner fortælle om retsmedicinerens daglige arbejde og om den nyeste retsmedicinske forskning.

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

Foto: Medicinsk Museion

En hypokonderbillet giver adgang til sæsonens tre Aftenkonsultationer.