12. november 2020

Urban Health Case Challenge 2020 Finale

Dekorativt billede

Fra 23. til 27. november slår School of Global Health dørene op for årets Case Challenge. Denne gang i samarbejde med fem andre europæiske universiteter under den nye 4EU+ University Alliance samt gæstehold fra universiteterne i Uppsala og Trondheim. Initiativet er en del af 4EU+ alliancens såkaldte Flagship 1, der adresserer de sundhedsrelaterede virkninger af forandringerne i vores byer og den demografiske udvikling. Næppe som nogen overraskelse, er emnet for årets Urban Health Case Challenge relateret til COVID-19. Pandemien har vist sig at ramme i forvejen udsatte befolkningsgrupper særlig hårdt og har spredt sig hurtigt i byerne, hvor mange mennesker bor tæt og færdes sammen dagligt i det offentlige rum.


De 14 hold, to fra hver af 4EU+ byerne (Milano, Paris, Heidelberg, Prag, Warszawa, København) og et fra hhv. Uppsala og Trondheim, er sammensat af BSc, MSc, og PhD studerende fra forskellige studieretninger. Fra KU har vi to stærke hold med deltagere fra både HUM, SAMF og SUND, heriblandt studerende fra vores eget institut. Pga. rejserestriktioner foregår alle fælles aktiviteter online, og selvom holdene i år er sammensat af studerende fra de samme universiteter, viser det sig de fleste steder heller ikke muligt at mødes lokalt.


Det specifikke spørgsmål holdene skal arbejde med er i år formuleret i samarbejde med Gehl, der arbejder med design af byrum med mennesket i centrum. Vi kan afsløre, at der vil blive sat fokus både på årsager, sideeffekter og håndtering af krisen i de otte europæiske byer, og blive rig mulighed for at lære af hinandens erfaringer og forslag på tværs af discipliner.


I løbet af ugen arbejdes der på at finde frem til de bedste løsninger, og den 27. november får holdene hver fem minutter til at pitche deres forslag efterfulgt af fem minutters feedback fra en jury bestående af Dagmar Dzúrová (Professor ved Department of Social Geography and Regional Development, Charles Universitet), Christian Hübel (City Director i Mannheim), Jeff Risom (partner og Chief Innovation Officer hos Gehl) og Flemming Konradsen (leder af afdeling for Global Sundhed).


Alle er velkomne til at lytte med på løsningerne og annoncering af vinderne d. 27. november fra kl. 9:00 – 15:00 på Zoom webinar link: https://ucph-ku.zoom.us/j/64002715236


Læs mere:
https://globalhealth.ku.dk/news/2020/european-case-competition-in-innovation-and-pandemics/

the 4EU+ University Alliance

https://gehlpeople.com/